23 Ekim 2009 Cuma

olmaya devlet cihanda bir NEFES sıhat gibi..

- Sen..
- Okay AKDEMİR, 35 yaşında Finans Uzmanı emret komutanım..
- Okay AKDEMİR sen öldün! Karın var mı?
- Var komutanım.
- Büyük bi evde mi kalıyor?
- Evet komutanım.
- Hemen haber ver, ev aramaya başlasın. Büyük ev ona fazla gelecek. Daha rahat idare edebileceği ufak bi daireye geçsin. Niye? Çünkü Öldük! Anan baban hayatta mı?
- Kardeşlerim var komutanım.
- İyi cenazeni onlara göndeririz.
- Sen!
- Başak AKDEMİR, Halkla İlişkiler emret komutanım..
- Çocuğun var mı?
- Olsun istiyorum komutanım.
- Öldün sen halka ilişkiler uzmanı, çocuğu da mı öldüreceksin. Boşver çocuğu falan şimdi. Sen !
- Hasan KAVLAK. Endüstri Mühendisi burslu okul diploması + yandal bilg. müh.
- Endüstri Müh. sen öldün ! Niye okudun o kadar? Niye dirsek çürüttün. Gerek var mıydı o kadar sabahlamaya, ders çalışmaya, gezip eğlenmek dururken.. Peki ya sen?
- Deniz ÜSTÜNDAĞ, Türkolog. Emret komutanım.
- Deniz, sen de öldün. Sevgilin var mı Deniz?
- Var.
- Yok artık. Hayırlısıysa başka birini sevecek. Seni çok seviyormuydu.. Sevmiyordur inşallah. Sizi seviyormuydu.. Hepinizi. Defalarca söyledimi. Göstermedi mi sevgisini. Göstermiyordur herhalde. Soğuk, katı duruyordur belki. Sevmekten korktuğu için mi, sevgisini göstermekten korktuğu için mi.. Hep bencil mi davrandınız. Kendinizden başkasını düşünmediniz mi hiç. Ya da kendinizden başkasına zarar vermediğinizi mi düşündünüz ! Annenizin gözü yaşlı, hüngür hüngür ağlıyo kadın. Komşularınızın kolları arasında güçlükle duruyor ayakta. Bileklerini ovuyorlar kolonyoyla. "Evladıııım..." diye ağlıyor. "Kınalı kuzuumm.." "Mürüvetini göremedim, Torunumu göremedim" diye ağlıyor. Kimseye göstermemeye çalışıyor ama babanız da ağlıyor. Geçmiş bi köşeye içine içine ağlıyor adam. Ağzında tek bir cümle ! "Keşke engel olabilseydim.." "Keşke hiç başlamasaydı.." Kardeşleriniz arkadaşlarından güç arayacak. Onlara sarılıp ağlayacaklar. En çok sevdikleriniz en çok üzdükleriniz olacak.. Bastılar morfini ağrılarınızı dindirmek için. Beyninizi uyuşturdular, bişey hissetmeyin diye. Gönderdik cenazeleri ailelerinize.. Bi güzel temizlerler, yıkayıp, kefenleyip şık tabutlara koyarlar. Öyle mi olur Okay?
- Emrettiğiniz gibi komutanım.
- Öyle oldu. Hayatta en çok sevdiğim insan öyle öldü! Ama sigara içtiği için değil, ciğerleri su topladığı için nefes alamayarak, boğularak öldü ! Koydular hastane morguna, gönderdiler ailesine. Sizi de öyle yapacaklar. Sen..
- Olcay AKDEMİR, Bilgisayar müh + İşletme yan dal emret komutanım.
- Kim taşıycak tabutunu cenazende? Kardeşin var mı?
- Var komutanım.
- İyi ona taşıtırlar. Kaç yaşında?
- Otuz komutanım.
- Otuz yaşındaki adama tabutunu taşıtırsın, taşıtırsın tabutunu ! Abin sigara içiyor mu?
- Hayır komutanım.
- İçecek ! Kanser olacak senin yüzünden. Çıkacak imamın biri siz musalla taşındayken, cemaate soracak. 2 dakikalığına, ne iki dakikası 45 saniyeliğine "iyi bilinirsiniz!" 45!! saniyeliğine. Kalabalık dağılana kadar. Sonra unutulur gidersiniz. Keyfinize düşkün mü yaşadınız? Ha? Öyle mi öldünüz? Özgür, canının istediğini yapan, kimseye hesap vermeyerek.. Hayattan keyif alarak.. Hayır. Bu zıkkımı bırakamadığınız için öldünüz. Kızmayın ona, ona kızmayacaksınız. Kendinize kızın. Sevenleriniz var. Bireysel hareket edemezsiniz. Arkadaşın için hareket edeceksin. Uyusun diye uyumıycaksın, ölmesin diye öleceksin. Keyif sigarası içicem diye ölmeyeceksin öyle. İÇERSEN ÖLÜRSÜN! ÖLÜRSÜNÜZ! Sen içersen ölürsün, sen içersen ölürsün, sen de ölürsün, sen de ölürsün. Göz yumarsanız.. Sevdikleriimmm!! Görmezden gelirseniz ölürsünüzzz! Bırakmazsa herkes ölür ! Bak.. Çalıştın, didindin, uğraştın.. Neden uğraştın? İçerken ölmeye uğraştın. Uyumayacaksınız, şu zıkkımı içmeyeceksiniz, görmezden gelmeyeceksiniz. Sizin cesetlerinizi, sizin cenazelerinizi ailelerinize göndertmiycem. Ölmenizi yasaklıyorum. Anlaşıldı mı asker !
- Emredersiniz komutanım.
- Affettim sizi. Birliğin düzeni bozulmasın diye. Beraber sinemalara, tiyatrolara, tatillere gidelim diye affediyorum. Ama biriniz, birinizi bir hata yaparken görürsem ! yemin ediyorum arkamı döner giderlim. Altına da imzamı atarım "çok seviyordum" dayanamadım diye. Anlaşıldı mı asker !
- ???
- ANLAŞILDI MI??