4 Mart 2013 Pazartesi

PORTATİF DART BOARD’U NASIL YAPILIR?

PORTATİF DART BOARD’U NASIL YAPILIR ?


Sizler de benim gibi dart’a merak saldıysanız hayatınızın her noktasında sıkıldığınızda dart atmak veya evde, iş’te, kısacası fırsat bulduğunuz her yerde dart atmak, antreman yapmak isteyeceksiniz. Çünkü antreman bu işin bel kemiğidir. Ayrıca günlük sıkıntıdan, stresten, yoğunluktan uzaklaşmak için de birebirdir. 

Burada size bulunduğunuz ortama zarar vermeden ve istediğiniz her yerde hızlıca kurup kullanabileceğiniz bir board ortamı anlatacağım. Belki daha kullanışlı, ve portatif olanları vardır. Bu bir DIY (Yani do-it-yourself) projesidir. Lafı daha fazla uzatmadan:
Gerekenler:
- 1 adet tercihen kullanılmış board
- 1 adet gergi kayışı (yaklaşık 5m)
- Köpük (strafor)
- Sunta vidası ve metal sabitleyiciler
- Ve diğer gerekli el aletleri (tornavida, maket bıçağı ve metre yeterli sanırım)
 


Mavi olarak gördüğünüz gergi kayışı. Dişli mekanizma sayesinde tıpkı bir kemer gibi bir ucu diğer metal tokaya sabitlenir ve istenilen ölçüde kayışın sıkılması sağlanır. Metal sabitleyici dediğim, kayışı board’a vidalarken kullandığım metal klavuzlardı. Direk vidalarsam vida kayışı keseceğinden destek olacağını düşündüm.
 


Herşey hazır, çalışmalara başlayabilirim.
 

Board’un arkasında normalde tam merkezine denk gelen kalın bir vida bulunur. Board bu eksen çevresinde döndürülebilir. Böylece çok eskimiş sürekli çalışılan bir bölge varsa bu bölge örneğin board saat yönünde 5-10dk’lık ölçü ile çevrildiğinde daha az yıpranmış bölge ile yer değiştirmiş olur. 
! Ancak ben board’u portatif olacağı için merkezinden sabitlemek yerine hem alttan hem üstten kayış’a sabitledim. 
Dezavantajı: istediğiniz zaman board’u çeviremezsiniz.
Avantajı: Board istemsizce ekseninden dönmez. Daha sabit durur. Bir de kapıya havada askıda kalacak şekilde duracağından sehim yapmaz.

** Püf noktası ! Kayışın 20 ve 3 puanlarıyla birebir düz bir hatta yer alması önemlidir. Yoksa kapıya astığınızda board’un yamuk olduğunu görürsünüz.
 


Board’u kayış’a monte ettiniz. Köpüğüde board ile işaretleyip sonra daire şeklinde kesebilirsiniz. Ben köpüğü iki parça halinde tutup daha sonra birleştirdim. Böylece çalışması daha kolay oldu. Burada püf noktası mümkün olduğunca dar bir kesit olursa köpük board’un üzerine tam oturacaktır.


 
Ve işte bitmiş hali. Kapı çevresinden kayışı geçiriyoruz. Birinden yardım almanız gerekebilir. Gerebildiğiniz kadar gerin. 



Daha sonra tıpkı dart mekanlarında olduğu gibi arkasındaki boşluğu almak için arkasına karton veya köpük benzer malzemeler sıkıştırın. Bu hem board’u daha sabit tutacak, hem de kapıda oluşacak çarpma seslerini min.a indirecektir.



  
Artık oynamaya hazır. Afiyet olsun. (evinizde, iş yerinizde, tatilde, hatta arabada giderken.. -yok artık arabada olmaz - dilediğiniz yerde kapı bulduğunuzda oynayabilirsiniz. Çalın kapıyı, gergiyi geçirin, atmaya başlayın. :)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder